USD38,10
%0.34
EURO43,49
%0.15
JPY0,002704
%0
RUB0,465600
%0.35
CNY5,24
%0.08
GBP51,09
%0.12
EURO/USD1,14
%0.24
BIST9.317,24
%-0.84
Petrol67,96
%3.2
GR. ALTIN4.076,87
%0.33
BTC3.246.813,57
%0.66
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kalp Çarpıntısı Sorununa Son: Başarıyla Tedavi!

Kalp Çarpıntısı Sorununa Son: Başarıyla Tedavi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 yaşındaki Hilal Durmaz, şiddetli kalp çarpıntısı şikayetiyle sağlık kuruluşuna başvurduğunda, kendisine Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu teşhisi konuldu. Bu sendrom, kalpte fazladan bir elektrik kablosunun varlığıyla karakterize edilir ve bu kablo, kalbin normal elektrik iletim sisteminde kısa devreye yol açarak çarpıntılara neden olur.

Durmaz, rahatsızlığı nedeniyle önce iki farklı hastanede iki kez ablasyon ameliyatı geçirmiş, ancak bu operasyonlar teknik zorluklar nedeniyle başarılı olamamıştı. Sağlığına kavuşmak adına umudunu kaybetmeyen genç kadın, Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan ile tanıştı ve burada üçüncü kez ameliyat masasına yatarak, başarılı bir ablasyon operasyonu geçirdi. Sonuç, yıllardır devam eden çarpıntılarından kurtulması oldu ve böylece yeni bir hayata adım attı.

KALBİNDEKİ FAZLADAN KABLO SAĞLIĞINA ENGELDİ

Tedavi sürecini anlatan Prof. Dr. Kılıçaslan, Hilal’in kalbindeki sorunun doğasında yatan nedenleri şöyle özetledi: “Hilal bize çarpıntı şikayetiyle geldi. Kalbinde Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu adı verilen bir hastalık tespit edildi. Bu hastalık, kalpte fazladan bir elektrik kablosu gibi çalışarak kısa devreye yol açıyor ve çarpıntıya neden oluyor. Daha önce farklı hastanelerde ablasyon işlemi uygulanmış ancak teknik zorluklar nedeniyle başarılı olunamamış. Kendisine yeniden ablasyon önerdim. Kalbin ana kablosuna zarar vermeden, fazla kabloyu dondurarak başarılı bir ablasyon tedavisi gerçekleştirdik.”

TEDAVİDE DONDURMA YÖNTEMİ İLE BAŞARI SAĞLANDI

Prof. Dr. Kılıçaslan, uygulanan ablasyon işleminin detayları hakkında bilgi vererek, kullanılan dondurma yönteminin önemine dikkat çekti. “Bu tür durumlarda fazla kablo ana kabloya çok yakın olduğunda risk artar. Ana kablo zarar görürse kalbin çalışması mümkün olmaz ve kalıcı kalp pili gerekebilir. Hilal’deki durum da böyleydi. Dondurma yöntemiyle ablasyon uygulayarak başarı sağladık,” diye konuştu. Ameliyat sonrası kontrollerde Hilal’in durumu oldukça iyi gözüküyordu.

HASTALIĞIN NÜKS ETME ORANI YÜZDE 1 İLA 5

Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromunun tedavisinde kullanılan ablasyon yönteminin genellikle başarılı olduğunu fakat hastalığın nüks etme riskinin bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılıçaslan, “Dondurma yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz ablasyon tedavisinde başarı oranı oldukça yüksek, ancak yüzde 1 ile 5 arasında bir nüks riski bulunuyor. Bu, hastaların tedavi sonrasında zaman zaman çarpıntı atakları yaşayabileceği anlamına geliyor,” ifadesini kullandı.

“ARTIK ÇOK DAHA İYİYİM”

Yaşadığı tedavi sürecini aktaran Hilal Durmaz, “Daha önce iki farklı hastanede ablasyon işlemi denendi, ancak başarılı olmadı. Fethi hocaya geldiğimde, bana bu işlemi başarabileceğini söyledi. Kısa sürede ablasyon işlemini gerçekleştirdi ve sağlığıma kavuştum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Spor ve ağır egzersizden kaçınıyorum ama çarpıntılarım tamamen geçti,” şeklinde ifade etti. Hilal Durmaz’ın hikayesi, azim ve uzman sağlık desteğinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_ok_yi
Çok İyi
Kalp Çarpıntısı Sorununa Son: Başarıyla Tedavi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

MegaOnHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!