Siyasetin gündeminde yeni dönemde toplumsal barış ve ‘yeni çözüm süreci’ önemli bir yer tutmaktadır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olarak, eşitlik, vatandaşlık ve temel haklar konularında önemli değerlendirmelerde bulundu. Özel, toplumdaki sorunların varlığına karar vermenin, sorunu hisseden bireylerin yetkisinde olduğunu belirterek, kadına karşı şiddet ve Alevi dedesi maaşlarının ödenmemesi gibi konulardan örnekler verdi.
Özel, toplumdaki sorunların varlığına karar vermenin, sorunu hisseden bireylerin yetkisinde olduğunu belirterek, kadına karşı şiddet ve Alevi dedesi maaşlarının ödenmemesi gibi konulardan örnekler verdi. Özel, demokratik bir ülkede sorunun varlığının hissedildiği durumlarda karar verenin toplumun içindeki bireyler olduğunu vurguladı. Örneğin, kadına karşı şiddet konusunda kadının beyanının esas alınması gerektiğini belirten Özel, eşitlik ilkesinin önemine dikkat çekti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplumdan gelen sinyallerin sorunların varlığını gösterdiğini ifade ederek, bu durumların dikkate alınması gerektiğini savundu. Kadına karşı şiddet konusunda ise kadının beyanının esas alınması gerektiğini vurgulayan Özel, eşitlik ilkesinin toplumsal barış için önemli olduğunu belirtti. Alevi dedesi maaşlarının ödenmemesi gibi konularda da eşitlik ilkesinin ihlal edildiğini söyleyen Özel, toplumun bu tür adaletsizliklere duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.
Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda bu konu üzerinden tartışmaya açılan eşitlik vatandaşlık ve temel haklar konusunda değerlendirmelerde bulundu.
“SORUN OLUP OLMADIĞINA SORUNU HİSSEDEN KARAR VERİR”
Toplumdaki sorunların olup olmadığına toplumun içindeki sorunu hissedenin karar vereceğini söyleyen Özel, bu kapsamda kadına karşı şiddet ve Alevi dedesi maaşlarının ödenmemesi üzerinden örnekler verdi.
Özel şöyle konuştu:
“Bir ülkede veya bir toplumda bir sorunun var olup olmadığına, ülke demokrasi ise sorunu hisseden karar verir.
“İMAMIN MAAŞI ÖDENİYOR DEDENİNKİ ÖDENMİYOR”
Mesela hani ‘kadının beyanı esastır’ deniyor ya… Şiddet görüyorsa kadın, şiddet görüyorum diyorsa görüyordur. Ya da Aleviler…
Hepimiz vergi veriyoruz, imamın maaşı ödeniyor, dedeninki ödenmiyor. Eşit değilim diyorsa eşit değildir.”