USD40,00
%0.33
EURO46,98
%0.01
JPY0,002750
%-0.01
RUB0,51
%0.6
CNY5,58
%0.25
GBP54,60
%0.26
EURO/USD1,17
%-0.38
BIST10.122,77
%-1.49
Petrol68,90
%0.88
GR. ALTIN4.265,51
%-0.21
BTC4.318.614,02
%-0.74
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Üretra Darlığında Kalıcı Çözüm: Açık Üretroplasti

Üretra Darlığında Kalıcı Çözüm: Açık Üretroplasti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üretra darlığı, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen basit bir idrar yolu daralmasının ötesinde ciddi bir sağlık sorunudur.

Yanlış veya yetersiz müdahaleler sonucunda, bu durum kronik bir soruna dönüşme riski taşımaktadır ve bireylerin bu dertle ömür boyu mücadele etmesine neden olabilir.

Medipol Koşuyolu Üniversite Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selami Albayrak, tekrarlayan darlıklardan kurtulmanın en etkili yolunun açık üretroplasti yöntemi olduğunu ifade etti.

AĞRISIZ AMA ZORLAYICI BİR SÜREÇ

Üretrayı detaylı bir şekilde değerlendiren Prof. Dr. Albayrak, “Üretra, mesaneden idrarı dış ortama taşıyan bir borudur. Bu kanalın daralması, idrarın atılmasını zorlaştırır. Darlığın başlıca sebepleri arasında cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, fiziksel travmalar ve idrar yoluna yerleştirilen yabancı cisimler bulunmaktadır. Üretra, en küçük travmaya bile çok hassas tepki verebilen bir organdır” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca, darlığın belirtilerinin belirginleşmeden önce fark edilip değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

ENDOSKOPİK MÜDAHALE

Üretra darlıklarında öncelikli müdahalenin genellikle kapalı yöntemlerle gerçekleştirildiğini dile getiren Prof. Dr. Albayrak, “Endoskopik yöntemle darlığın açılması sağlanabilmektedir. Ancak bu yöntem, sık tekrar etme riski barındırır. Eğer darlık, bir endoskopik tedaviden sonra yeniden oluşmuşsa, mutlaka açık üretroplasti uygulanmalıdır.” dedi.

Tekrarlayan vakalar için önerilen açık üretroplasti yöntemi, darlığın bulunduğu bölgenin tamamen çıkarılması ve sağlam uçların birleştirilmesi biçiminde uygulanmaktadır.

Eğer darlık geniş bir alana yayılmışsa, bu durumda bölgeye yama uygulanmaktadır. Yama genellikle kılsız deri veya ağız mukozasından alınan dokuyla oluşturulmaktadır” bilgisini verdi.

Prof. Dr. Albayrak, bu yöntemle yapılan tedavilerin başarı oranının yüksek olduğunu belirtti.

TEDAVİ KİŞİYE ÖZEL PLANLANMALI

Son olarak, Prof. Dr. Albayrak, hangi tedavi yönteminin kullanılacağının; hastanın yaşı, darlığın yeri ve uzunluğu, daha önceki ameliyatları ve dokuların durumu gibi birçok faktöre göre belirlendiğini vurguladı. Bu nedenle, tedavinin bireysel ihtiyaçlara göre planlanması gerektiğinin altını çizdi. Her tedavi yöntemi, her hasta için aynı sonuçları vermeyebilir ve önemli olan, doğru yöntemi doğru hastaya uygulayabilmektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_ok_yi
Çok İyi
Üretra Darlığında Kalıcı Çözüm: Açık Üretroplasti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

MegaOnHaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!